Silverpoint Vacation Club frequently asked questions

FAQs

Hoe wordt mijn Gebruiksjaar vastgesteld?

Controleer uw eigendomspapieren en certificaat om vast te stellen wanneer uw Gebruiksjaar ingaat. Uw Gebruiksjaar is een periode van twaalf maanden, die elk jaar op dezelfde datum ingaat, gedurende uw lidmaatschapsperiode.

Wat gebeurt er als ik Punten leen en daarna mijn reservering annuleer?

De geleende punten worden weer teruggestort naar het Gebruiksjaar waarvan u deze geleend had.

Hoe heeft Silverpoint de Puntenwaardes van de verschillende resorts vastgesteld?

De Puntwaardes zijn afhankelijk van verschillende variabelen, onder andere locatie van het resort, kwaliteit van het resort, faciliteiten, type appartement en jaargetijde.

Kan de Puntenwaarde van mijn week ooit veranderen?

Periodiek zullen wij de Puntenwaardes opnieuw berekenen. Wanneer blijkt dat de nieuwe waarde erg verschilt van de oude waarde, dan worden zowel de punten die toegekend zijn aan het eigenaarschap en de punten die nodig zijn voor een vakantie in het betreffende resort, naar boven of naar beneden bijgesteld.

Kunnen vrienden of familie gebruikmaken van mijn reservering?

U kunt uw reservering aan iedereen geven. Voor een gering bedrag krijgt u een Gastencertificaat, waarmee uw vrienden en/of familie van uw reservering gebruik kunnen maken. Gasten moeten 18 jaar of ouder zijn. In sommige resorts kan de minimumleeftijd hoger liggen.

Wanneer kan ik Punten lenen?

U kunt altijd Punten lenen van uw volgende Gebruiksjaar.

Hoe kan ik met Silverpoint uitwisselen als ik Puntenlid ben?

Als u lid bent van Punten, bent u ook automatisch lid van Silverpoint/RCI Weken. Als u voor een Silverpoint-partnerresort kiest dat niet meedoet aan het puntenprogramma, dan kunt u een Weekuitwisseling voor het betreffende appartement aanvragen.
In de Puntengids vindt u een Reserveringsrooster per week per resort. Hier krijgt u een idee van het aantal Punten dat u nodig heeft om in een bepaald seizoen een bepaald appartement te reserveren. Wanneer u klaar bent om te boeken, hoeft u alleen nog maar uw reisagent te bellen, die dan de beschikbaarheid kan controleren.

Kan ik mijn Punten opnemen in mijn erfenis?

Jazeker, u kunt uw punten in een erfenis opnemen, zolang u de juiste procedures volgt. Bel ons voor meer details.

Hoe kan ik doorgeven dat ik Punten wil opsparen?

Als u uw Punten van het Gebruiksjaar niet allemaal gebruikt hebt, worden deze automatisch overgeheveld naar het volgende Gebruiksjaar.

Wat gebeurt er met de Punten nadat ze bewaard zijn?

De Punten die overgeheveld zijn naar het volgende Gebruiksjaar, komen aan het eind van dat tweede Gebruiksjaar te vervallen. Punten die bewaard zijn, teruggeleend kunnen worden, maar kunnen niet overgeheveld worden naar een derde Gebruiksjaar.

Wat gebeurt er als ik mijn bewaarde Punten niet kan gebruiken? Komen deze dan te vervallen?

Ja, maar wanneer u een Puntenreservering maakt, worden eerst de bewaarde Punten gebruikt. Dit betekent dat uw Punten van het nieuwe Gebruiksjaar pas gebruikt worden als uw bewaarde Punten op zijn. Als u uw bewaarde Punten niet gebruikt heeft in het jaar dat ze komen te vervallen, kunt u ze tegen een kleine vergoeding verlengen.

Moet ik nog wel de managementkosten betalen voor de week die ik heb afgestaan?

Ja, u krijgt de gebruikelijke rekening voor de managementkosten van uw eigen resort en zult deze op de gebruikelijke wijze moeten betalen.

Ik ben al lid van een Silverpoint Resort en word nu Puntenlid. Wat gebeurt er met het abonnement dat ik al betaald heb aan RCI?

Het deel van uw betaalde RCI-lidmaatschap dat u nog niet gebruikt heeft, wordt berekend en toegevoegd aan uw Silver Points-account, tenzij Silverpoint aangeraden wordt om anders te handelen.

Als ik twee weken accommodatie boek, moet ik dan twee keer reserveringskosten betalen?

Als u twee weken in hetzelfde appartement boekt in één van de Silverpoint Vacation Club Points-resorts, dan betaalt u slechts eenmaal de reserveringskosten. Maar als u van appartement of van resort wisselt, dient u bijkomende reserveringskosten te betalen. Als u twee aaneengesloten weken boekt in een Silverpoint Weeks-resort - een Silverpoint Uitwisseling - dan dient u tweemaal de reserveringskosten te betalen.

Hoe ver van tevoren moet ik een Puntenpartnerproduct boeken?

Alle Puntenpartnerproducten moeten minstens 21 dagen voor aanvangsdatum gereserveerd zijn.

Kan ik me dit extra geld wel veroorloven?

Dit is geld dat u toch zou besteden aan een vakantie. U kunt dit het best vergelijken met het bezitten van een huis ten opzichte van het betalen van huur. U geniet nu van luxere vakanties tegen aanzienlijk lagere kosten.

Hoe kan ik mijn week verkopen als ik er niet meer in geïnteresseerd ben?

Silverpoint helpt u om uw lidmaatschap in-house te verkopen of te wisselen.

Wat gebeurt er als ik gedurende één jaar mijn weken niet kan gebruiken?

Omdat uw vakantietijd uw EIGENDOM is, kunt u ermee doen wat u wilt. U kunt het appartement in die week verhuren of aan vrienden uitlenen of opsparen voor een lange vakantie.

Hoeveel weken per jaar kan ik gebruikmaken van het lidmaatschap?

Behalve uw huidige lidmaatschap/eigenaarschap kunt u zo veel extra weken plannen als u zelf wilt. Maak gebruik van de Extra weken, Lastminutedeals, het Holiday Plus hotelprogramma, cruises en nog veel meer. Houd het Clubhuis-gedeelte van deze website in de gaten voor nieuws en laatste aanbiedingen.

Ik wil afwisseling tijdens mijn vakanties. Kan ik dat krijgen bij Silverpoint Vacation Club?

Natuurlijk, het hele idee achter de Silverpoint Vacation Club is nou juist om u ongekende flexibiliteit en een uitgebreide keuze te geven. Met keuze uit luxe appartementen, bungalows, landhuizen, houten huizen, strandhuizen, zeiljachten, luxe cruiseschepen, kastelen, skichalets en een enorm uitgebreid aanbod aan eersteklasaccommodatie, kunt u echt elke keer van een ander soort vakantie genieten.

Kunnen mijn vrienden en familie gebruikmaken van mijn lidmaatschap?

Ja, want uw vakantietijd is uw EIGENDOM. U mag uw tijd uitlenen aan vrienden en familie.

Is het Silverpoint Vacation Club-reserveringssysteem ingewikkeld?

Nee, het kan eigenlijk niet eenvoudiger. Maak een keuze voor uw vakantiebestemming en -periode, bel één van onze reisagenten, die uw accommodatie boekt en zorgdraagt voor alle reisbenodigdheden.
Uw reisagent
Silverpoint International +31 (0) 202035367

Silverpoint International Terug naar  Incredible Journeys

Praat met ons

Onze telefonisten staan klaar om u te helpen

+34 922 761533


us +01 34 75590911
es +34 922 761 133

Schrijf ons

We horen graag van u
Customer: communication@silverpoint.com Business: affairs@silverpoint.com
Silverpoint Vacations

P.O. Box 174, Calle Los Ángeles, sin número,
38650, Los Cristianos, Arona.
Santa Cruz de Tenerife, Spain.